Ellenőrzött szellőzés

Ellenőrzött szellőzés

A CO2 kibocsátás csökkentésére irányuló világméretű erőfeszítések a fosszilis energiahordozók csökkentésére is irányulnak. Az utóbbi húsz évben folyamatosan szigorodtak az építési előírások.

A jól hőszigetelt lakásnak szükségszerű velejárója a hatékony szellőztető rendszer. A holland székhelyű Brink Climate System kiegyenlített szellőzést megvalósító, hővisszanyerővel ellátott berendezései a leghatékonyabb megoldást kínálják. Az elhasznált levegő eltávolításával és a friss levegő bevezetésével a lakás vagy épület belső légállapota az évszaktól függetlenül mindig, minden igényt kielégítően kellemes. Nincs két egyforma lakás vagy épület, de választékunkban minden helyzetre találunk megoldást.

Szellőztetési megoldások

A lakások és épületek egészségesebb és energiahatékonyabb, de nem utolsó sorban kellemesebb és kényelmesebb működtetéséhez több szellőztetési megoldást kínálunk, beleértve a kiegyensúlyozott rendszereket, központi berendezéseket és a helyi szellőztető készülékeket.  

Kiegyensúlyozott hővisszanyerős szellőztető rendszerek

A kiegyensúlyozott hővisszanyerős szellőztető rendszerek (MVHR) elszívják a konyha, WC és fürdőszoba rossz és párás levegőjét, és tiszta, előmelegített levegőt szállítanak a hálószobákba és a nappaliba. Az elszívott és a friss levegő mennyisége megegyezik. Az elhasznált levegő energiatartalma a friss levegőnek adódik át, a hőtartalom 95%-át visszanyerve, ezért a szellőztetés nem jár együtt az energia pazarlásával.

A friss, tiszta, szűrt és előmelegített levegő jelentősen javítja a lakásban vagy az épületben tartózkodók komfortját és közérzetét.

Központi szellőztető rendszerek

A központi szellőztető rendszerek a lakóterek szellőztetését egy központi helyről, egy központi berendezés és légcsatornák segítségével valósítják meg. Ide tartoznak például a Renovent berendezéseink és az Air Excellent légcsatorna rendszereink.

Helyi szellőztető berendezések

A helyi szellőztető berendezések valamennyi helyiséget külön-külön szellőztetik. Könnyen telepíthetők meglévő épületekben, szükségtelenné téve a légcsatornák elhelyezését. Ide tartoznak AIR 70 és SONAIR típusú készülékeink. 

Jellemzők

A Brink lakásszellőztető rendszerek előnyei:

  • jelentős energia megtakarítás (3-400 m3 földgáz éves szinten)
  • egészséges és kellemes belső klíma
  • ideális megoldás az előírások kielégítésére
  • egyszerű használat és alacsony karbantartás igény
  • folyamatos friss levegő ellátás
  • alacsony zajszint
  • a Brink berendezések Constant Flow Control rendszere leegyszerűsíti és röviddé teszi a beüzemelést
  • a központi készülékek szállíthatók mind homlokoldali, mind pedig felső oldali légcsatorna csatlakozásokkal, amelyek megkönnyítik az elhelyezést

 

Kapcsolatfelvétel