Paradigma AquaSystem

Paradigma AquaSolar rendszerek

A nap nem küld számlát

A Paradigma napkollektoros rendszerek magas havi számla nélkül szállítják az Ön számára szükséges energiát. Erre csak a Nap képes! Földünk fosszilis energiaforrásai előbb-utóbb kimerülnek. Mindig felmerül a kérdés, hogyan fogunk ezek után energiához jutni? Amíg a napemelek elektromos áramot, a napkollektoros rendszerek hőt állítanak elő, függetlenül az energiaárak alakulásától. A termikus szolár rendszer az első lépés a gáztól vagy a kőolajtól való függetlenné válás felé. 

 

1. Tiszta víz szolár folyadék helyett

A Paradigma napkollektorai szolár-folyadékként tiszta vizet használnak, ami szükségtelenné teszi a veszteséget okozó hőcserélőt a szolár és a fűtési rendszer között. Ennek a megoldásnak köszönhetően gyorsan és egyszerűen csatlakoztathatók minden meglévő fűtési rendszerhez, gyakran a már meglévő tárolót sem kell lecserélni, és a rendszer is könnyen bővíthető a későbbiekben. 

Ez a forradalmi műszaki megoldás kizárólag az AquaSolar rendszerek egyedülálló szabályozójával lehetséges. Az AquaSolar rendszerek rafinált és kifinomult fagyvédelmi eljárással működnek. A külső hőmérséklettől függően - legfeljebb óránként négy alkalommal - rövid ideig a tároló hideg vízét a napkollektorokba szivattyúzza, hogy a szükséges 5°C minimális hőmérsékletet tartani tudja. Nap közben, amikor világos van, nincs szükség fagyvédelemre. 

2. Az AQUA PLASMA napkollektor

Az AQUA PLASMA vákuumcsöves napkollektora piacon kapható, legmagasabb hozammal és legmagasabb rendszerhőmérséklet mellett dolgozó kollektor. Ideális akár szolár fűtésre, akár egyszerű használati melegvíz termelésre. A kiemelkedően magas értékeket az Európa szerte egységes "Solar Keymark" eljárás során a TÜV Rheinland tanúsította.
 

3. Mindent egy kézből

A Paradigma nem pusztán alkatrészeket kínál, hanem teljes rendszereket. A rendszer 2004 évben történt bevezetése óta csak Németországban közel 70.000 ingatlantulajdonos élvezi az AquaSolar rendszerek előnyeit. A Paradigma, mint a napkollektoros technika úttörője, több, mint 25 éve fejleszti használati melegvíz előállító és fűtés rásegítő rendszereit, mind lakossági, mind ipari felhasználásra. 

A Paradigma az energiatakarékos kondenzációs gázkazánok és a sokoldalúan felhasználható, ingyenes energiát szolgáltató napkollektorok optimális kombinációját kínálja. A kollektorok energiáját puffer vagy kombinált tárolók raktározzák, tehermentesítve ezzel a kazánt. 

 

Az AquaSolar rendszerek előnyei a hagyományos, fagyálló folyadékkal működő versenytársakhoz képest

  • A tiszta víznek lényegesen kedvezőbbek az áramlástani jellemzői és hőszállító képessége, mint a glikolnak. Ezzel nem csak elektromos energia takarítható meg, hanem egyszerűen összeköthető minden fűtési rendszerrel. A legtöbb esetben a meglévő tároló is megmaradhat!
  • A hagyományos napkollektor rendszerek az összegyűjtött energiát fagyálló, víz-glikol keverék segítségével juttatják a tárolóba. A keverék tulajdonságai biztosítják, hogy a rendszer még a hideg téli időszakokban se fagyjon be és ne sérüljön meg.A fagyálló folyadék alkalmazása miatt azonban hőcserélővel kell elválasztani a naplokkektoros és a fűtési rendszert, és ez az elválasztás veszteséget okoz, ami 5-10 K hőmérséklet esésként jelenik meg. A fűtéstechnikában pedig a hőfok is érték!
  • A Paradigma AquaSolar rendszereknél a napkollektorok hidraulikai elválasztás nélkül, pontosan úgy töltik a tárolót, mint egy második kazán.Ez a bekötési mód lehetővé teszi a napkollektorok fűtés rásegítésre való egyszerű alkalmazását is "Tuning set" beépítésével, második, fűtési puffer tároló alkalmazása nélkül.
  • A legforróbb nyári napokon a tároló megtelhet, és a napkollektorok "üresjárási állapot"-ba kerülnek. A víz 100°C felett gőzzé válik, és a későbbi lehűlés során ismét folyékony víz lesz belőle. A glikolban eközben kémiai reakció is lezajlik, és emiatt rendszeresen cserélni kell. Az üresjárási állapot elkerülése céljából a hagyományos rendszerek tárolóit rendszerint túlméretezik.
  • A tároló alsó részén, a hidegebb zónában lévő víz rejtett hőjének célzatos felhasználásával az AquaSolar rendszerek megvédik magukat a befagyás káros hatásaitól. Az intelligens fagyvédelem ehhez az éves energiahozam mindössze 1-3%-át használja fel, amivel a víz alkalmazása általi nyereség (kb. +15%), mint energiatöbblet áll szemben.
  • A rendszer a későbbiekben az igényeknek megfelelően bővíthető.