Ipari hővisszanyerés

SIMACOVERY® - Ipari hővisszanyerés

Közel valamennyi ipari feldolgozási és gyártási folyamatnál az energia egy része hő formájában kihasználatlanul elvész. Egyes esetekben még kiegészítő energiára is szükség van, például különféle berendezések hűtésére.

A SIMACOVERY® berendezések felhasználási területei az olyan üzemek, ahol sok hulladékhő keletkezik, mint például az erőművek, vegyipari vagy gyógyszeripari üzemek, papírgyárak, lakkozó- vagy galvanizáló műhelyek, sörfőzdék vagy tejüzemek, nagy konyhák, stb. 

A SIMACOVERY®  energia visszanyerő berendezés gazdaságossága mellett aktívan hozzájárul környezetünk védelméhez: jelentősen csökkenti a CO2 kibocsátást. Az Európai Unió tagállamai nagy súlyt helyeznek arra, hogy üzemeik környezettudatos módon termeljenek. Vállalataikat arra ösztönzik, alkalmazzák az új technológiákat, amelyek védik a környezetet.

AZ ENERGIA ISMÉTELT HASZNÁLATA

Egy adott energiaszintről egy másikra való csökkenést hőmérsékletvesztésnek nevezzük. A SIMACOVERY®  ezeket az energiákat teszi a hőmérséklet csökkenés ellenére is újból felhasználhatóvá – különösen kisebb hőmérséklet különbségek esetén. 

A SIMACOVERY® képes kivonni a felhasználatlan maradék hőt különféle közegekből különböző hőmérsékletszinteken, például levegőből, vízből, vagy akár más kémiai anyagokból. Folyékony közeg, például víz esetén ez egy különösen karbantartásszegény zárt körfolyamatban történhet.

Ehhez az eljáráshoz természetesen – az alkalmazási feltételektől és a berendezés nagyságától függő mértékben – külső, elektromos energiára van szükség. Ez az elektromos energiaigény viszont kifejezetten alacsony.