Tudatos vásárlás

Tudatos vásárló - Ingyenes online tanfolyamok

A háztartások rezsijének számottevő részét az energiafogyasztás teszi ki. Ésszerű ötlet, hogy úgy csökkentsük a költségeinket, hogy energiatakarékos berendezéseket vásárolva minél kevesebbet fogyasszunk. Ugyanennyire fontos az is, hogy a megvásárolt energiahordozókat minél hatékonyabban használjuk fel, és használjuk ki az ingyenes forrásokat is.

Az energia általában tüzelőanyagként és elektromos áram formájában érkezik, majd hőenergiaként és elektromos energiaként használjuk fel. Minden energiaátalakítás veszteséggel jár, és nagyon nem mindegy, hogy azt milyen módon és milyen hatásfokú berendezésekkel valósítjuk meg. Ideális esetben csak egyetlen átalakítást végzünk a felhasználás előtt, például, amikor a földgázt elégetve hőt kapunk, a napsugárzásból napelemekkel áramot termelünk, a napkollektorokkal pedig ismételten hőt.

Az sem mindegy, hogy kitől kérünk tanácsot a választásban: egy baráttól, aki szintén nem szakember, vagy olyan "szakember"-től, aki alapvetően félinformációkat ad, csak azokról beszél, ami neki segít eladni valamit, és nem nekünk ad igazi segítséget.

Egyszerűen érthetetlen, hogy amíg egy konyhabútor vagy egy fürdőszobai csempe beszerzésén mennyit gondolkodnak az emberek, mennyi időt áldoznak a kiválasztásra, akkor egy hasonló értékű berendezést milyen könnyelműen vásárolnak meg. Az épületgépészeti beruházások hosszú távú döntések, amelyeket meg kell fontolni. Egy komolyabb rendszer annyiba kerül, mint egy autó, de ha "nem jön be", akkor nem lehet egyszerűen kiszállni belőle, eladni és venni egy másikat. Amit egyszer beépítettünk, az akár 10-20 évig velünk marad, folyamatos bosszúságot, felesleges többletköltségeket vagy optimális esetben folyamatos elégedettséget okozva. 

Öt leckéből álló, kéthetes online tanfolyamunkon tudatos vásárlóvá tesszük!

Sokan az egyik legfontosabb beszerzési szempontnak a bekerülési árat tekintik, pedig az ár nem műszaki jellemző. Mindössze annak lehet jele, hogy valamit gyenge minőségű, olcsó anyagokból raktak össze, és a vásárló nagy valószínűséggel nem azt kapja, amit venni szeretne. Azt tanácsoljuk, hogy akit csak az ár érdekel, ne iratkozzon fel ezekre a tanfolyamokra, mert fogunk tudni neki segíteni: ő valószínűleg nem ismeri az "olcsó húsnak híg a leve" című ezeréves népi bölcsességet, és nem is kíváncsi rá valójában.

Rövid on-line tanfolyamaink célja, hogy segítséget nyújtsunk a döntéshez, egyszerűen megfogalmazva a műszaki és a gazdaságossági érveket, a valós különbségeket az egyes rendszerek között. Csak a tudatos vásárló tud megfontolt döntést hozni, és ehhez kellenek bizonyos alapismeretek. Ha túl tudunk lépni azon, hogy "nekem is kell, mert a szomszédnak már van", és tisztában vagyunk a lehetőségekkel és vannak céljaink, tudunk felelősen dönteni.

Válasszon on-line tanfolyamaink közül, iratkozzon fel az Önt érdeklő témákra:

Napkollektorok

 • Napkollektorok típusai
 • Hőhordozó közegek
 • Szabályozók, szivattyúegységek és tárolók
 • Felhasználási célok és gazdaságossági megfontolások
 • Befektetés a jövőbe

 

Gázkazánok

 • Hagyományos és kondenzációs kazánok
 • Álló és falikazánok
 • Használati melegvíz készítés: kombi és beépített tárolós kivitelek, külső tároló
 • Égéstermék elvezetés

 

Előkészületben:

 Napelemek

 • Működés
 • Árnyékolás és hozam
 • Minőségi garanciák